Crisisgesprekken, een mea culpa en verontrustende onbeantwoorde vragen: hoe Kate's Moederdagfoto een PR-nachtmerrie werd – terwijl bronnen volhouden dat Princess slechts 'kleine aanpassingen' heeft aangebracht… dus waarom wil Palace niet onthullen wat die waren?

De prinses van Wales vaardigde gisteren een buitengewone mea culpa uit nadat ze had toegegeven dat ze een afbeelding had 'bewerkt' waarop ze Moederdag viert met haar kinderen.

In een zeldzaam persoonlijk bericht op Twitter, ondertekend met 'C' voor Catherine, zei de toekomstige koningin dat ze 'af en toe experimenteerde' als 'amateurfotograaf'.

En ze verontschuldigde zich voor de eventuele 'verwarring' die de foto had veroorzaakt. Het kwam nadat zes mondiale fotobureaus op sensationele wijze het beeld uit hun zendmasten en bibliotheken hadden gehaald – een ongekende reactie op een officiële koninklijke foto – uit angst dat 'de bron het beeld heeft gemanipuleerd'.

Er waren vragen over alles, van waarom de pols van prinses Charlotte niet bij de mouw van haar vest paste, tot de vreemde vingers van prins Louis.

De foto van Kate en haar kinderen, die prins William vrijdag in het ouderlijk huis in Windsor maakte, was de eerste die werd gepubliceerd sinds haar buikoperatie in januari.

Kensington Palace heeft de eerste foto van de prinses van Wales sinds de operatie vrijgegeven, maar het publiek merkte al snel dat de photoshop mislukte en kort daarna gaven agentschappen opdracht tot een 'kill-kennisgeving'

Hoewel het echtpaar regelmatig iets persoonlijks uitbrengt ter gelegenheid van Moederdag, hoopte men dat de foto ook de wrede speculaties op sociale media over de aard van de toestand van de prinses zou kunnen onderdrukken, die het koppel diep van streek en boos maakte. In plaats daarvan resulteerde de koninklijke blunder in een nieuwe publieke explosie van complottheorieën.

De prinses nam publiekelijk de schuld voor de ophef op zich en schreef: 'Net als veel amateurfotografen experimenteer ik af en toe met montage.

'Ik wilde mijn excuses aanbieden voor de eventuele verwarring die de familiefoto die we gisteren deelden veroorzaakte.

'Ik hoop dat iedereen die het vierde een fijne Moederdag heeft gehad. C.'

Koninklijke bronnen zeiden dat de prinses 'kleine aanpassingen' aan de foto had aangebracht, waarvan zij en haar man hadden gehoopt dat het een mooie 'informele' foto zou zijn om op een speciale dag te delen.

Eén bron zei: ‘De prinses heeft kleine aanpassingen aangebracht, zoals ze deelde in haar verklaring op sociale media. De familie Wales bracht Moederdag samen door en had een geweldige dag.'

Kensington Palace zei dat het de onbewerkte foto van Kate en haar kinderen niet opnieuw zou uitgeven, wat op zichzelf tot verdere discussie leidde.

Kate plaatste de verontschuldiging ook op het Instagram-account van de Prins en Prinses van Wales

Kate plaatste de verontschuldiging ook op het Instagram-account van de Prins en Prinses van Wales

Het lijkt erop dat Charlotte's hand is gekopieerd van een andere foto, aangezien er een lege ruimte is waar haar mouw zou moeten zijn

De ritssluiting van Kate lijkt op de foto niet goed uitgelijnd, omdat de bovenkant verder naar links zit en aanzienlijk lichter lijkt dan de rest van de ritssluiting

Het lijkt erop dat Charlotte's hand is gekopieerd van een andere foto, aangezien er een lege ruimte is waar haar mouw zou moeten zitten (links). De ritssluiting van Kate lijkt op de foto niet goed uitgelijnd, omdat de bovenkant verder naar links zit en aanzienlijk lichter lijkt dan de rest van de ritssluiting (rechts)

Charlotte's haar lijkt abrupt op haar schouder aan haar rechterkant te eindigen, ondanks dat haar haar aan de linkerkant een paar centimeter doorloopt

De hoek van Charlotte's rok werd door speurneuzen op sociale media aangemerkt als een nieuwe 'bewerkingsfout'

Charlotte's haar lijkt abrupt te eindigen op haar schouder (links) aan haar rechterkant, ondanks dat haar haar aan de linkerkant een paar centimeter doorgaat. De hoek van Charlotte's rok (rechts) werd door speurders op sociale media opgemerkt als een andere 'bewerkingsfout'

Vanavond kreeg het Paleis te maken met toenemende druk vanwege het debacle, met beweringen dat het het vertrouwen van het publiek heeft geschaad. De ruzie overschaduwde gisteren de kroningsdienst in Westminster Abbey, die voor het eerst werd geleid door koningin Camilla – vergezeld door prins William – tijdens de afwezigheid van de koning, terwijl hij een kankerbehandeling onderging. Zijne Majesteit nam in plaats daarvan voor het eerst een videoboodschap op.

Gisteren werd Kate samen met haar man op de achterbank van een auto gezien toen hij Windsor verliet om naar Londen te reizen voor twee openbare afspraken. Het is duidelijk dat ze op weg was naar een 'privéafspraak' en dat ze William niet in het openbaar vergezelde.

Hier onderzoekt de Mail hoe de publicatie van een ogenschijnlijk onschuldige familiefoto koninklijke furore maakte:

Groeiende zorg

Op 16 januari werd het nieuws aangekondigd dat de prinses van Wales een ‘geplande buikoperatie’ had ondergaan.

Kensington Palace bevestigde dat Kate de vorige dag was opgenomen in de London Clinic in Marylebone en dat de operatie succesvol was geweest. Er werd opgeroepen tot privacy zodat ze kon herstellen, er werd gezegd dat er geen updates zouden worden gegeven tenzij er een belangrijke aankondiging zou worden gedaan en het werd duidelijk gemaakt dat het onwaarschijnlijk was dat ze vóór Pasen zou terugkeren naar publieke taken.

Maar het ontbreken van enig officieel nieuws heeft geresulteerd in een explosie van sinistere en vaak lasterlijke speculaties over haar toestand, waarbij de hashtag #WhereIsKateMiddleton bijna dagelijks trending is. Hoewel sommige duidelijk belachelijk waren, zoals de bewering dat ze herstellende is van een Braziliaanse billenlift, beweerde een Spaanse televisiejournalist dat ze in coma lag. Veel andere theorieën zijn niet afdrukbaar.

William en Kate werden vanmiddag gezien terwijl ze Windsor verlieten naar Westminster Abbey

William en Kate werden vanmiddag gezien terwijl ze Windsor verlieten naar Westminster Abbey

Paleisbesprekingen

Het is bekend dat William en Kate diep van streek zijn geraakt door de recente publieke discussie over haar welzijn.

De speculatie bereikte een koortsachtig hoogtepunt, voor het eerst toen William zich terugtrok uit de herdenkingsdienst van zijn peetvader, koning Constantijn, voor een 'persoonlijke aangelegenheid', slechts 45 minuten voordat hij zou arriveren. Vervolgens reageerde Kensington Palace boos op de advertentie van het Ministerie van Defensie voor kaartjes voor een Trooping the Colour-evenement met de prinses in juni, met als gevolg dat de aanstootgevende webpagina werd verwijderd. Een woordvoerder zei kortaf dat alleen het Paleis het recht had haar publieke optredens te bevestigen.

Afgelopen maandag werd ook een korrelige paparazzifoto gepubliceerd op de Amerikaanse roddelsite TMZ – nadat deze door alle grote Britse nieuwsorganisaties was geweigerd op grond van het feit dat Kate een verwachting had van privacy – waarop de prinses blijkbaar terugkeerde naar Windsor met haar moeder, Carole, rijdend haar na de schoolloop.

In plaats van de bezorgdheid weg te nemen, leidde het tot nog meer speculatie, waarbij complottheoretici beweerden dat de foto digitaal was gewijzigd – of dat zij niet eens was.

In Kensington Palace waren senior assistenten aan het discussiëren over de vraag of ze hun gebruikelijke Moederdagfoto zouden uitgeven. In een normaal jaar zou dit een 'no-brainer' zijn geweest, maar gezien het feit dat de prinses om ruimte had gevraagd om privé te recupereren en de 'gekte' van de speculaties, wilden ambtenaren gerustgesteld worden dat dit er niets aan zou toevoegen. .

Dat beeld

Kensington Palace liet de pers slechts een paar minuten weten dat de foto op zijn sociale mediaplatforms zou worden vrijgegeven. Het was waarschijnlijk ontworpen om maximale betrokkenheid bij hun sociale mediakanalen te genereren. De beslissing had het gewenste effect, met alleen al op X, voorheen Twitter, ruim 78 miljoen views.

Speurders op sociale media

Kort nadat de foto was gepubliceerd, begonnen speurneuzen op sociale media te zeggen dat delen ervan 'gephotoshopt' of digitaal gemanipuleerd leken te zijn.

Het meest voor de hand liggende voorbeeld was de mouw van prinses Charlotte, maar er begonnen ook vragen te rijzen over de bladeren aan de boom in de tuin, waarbij sommigen zeiden dat het te vroeg in het jaar was voor zulke weelderigheid. Het algemene gebabbel over het beeld werd luider en luider totdat nieuwswebsites laat op zondagmiddag artikelen begonnen te publiceren over de schijnbare discrepanties.

Agentschappen 'vermoorden' foto

De zaken werden zondagavond ernstiger toen het gerespecteerde internationale fotobureau AP een 'kill'-aankondiging uitvaardigde, waarin klanten werd gevraagd de foto te verwijderen en zei: 'Bij nader inzien lijkt het erop dat de bron het beeld heeft gemanipuleerd.' Kensington Palace was totaal overrompeld en weigerde snel commentaar te geven, omdat het 'niet betrokken' zou zijn bij deze kwestie.

Maar het was te laat. AP werd snel gevolgd door Getty Images en AFP, die beiden 'redactionele' kwesties aanhaalden.

Crisis in het Paleis

The Mail begrijpt dat het Paleis voor het eerst van de ophef hoorde toen journalisten zondagavond contact met het paleis opnamen.

Het kan moeilijk zijn om de Walesezen op te voeden, die nu tijdens schooltijd in Adelaide Cottage in Windsor wonen, vooral in de weekenden, wanneer ze hun privétijd met het gezin waarderen.

Maar het was duidelijk dat er de hele nacht en gisterochtend gesprekken gaande waren over de beste manier om te reageren. Niemand van het persteam reageerde op berichten, het duidelijkste teken van crisisbesprekingen.

Het Paleis heeft zijn werking enorm uitgebreid met uitgebreide interne mediateams. Het nadeel is dat de controle strenger is en dat foto's, vooral die van de prinses, op het laatste moment op de persdienst terechtkomen. Terwijl William de foto op vrijdag maakte, was het Kate die hem instuurde. Metadata – informatie bij afbeeldingen – liet zien dat de foto tweemaal in Photoshop was opgeslagen, één keer op vrijdagavond en opnieuw op zaterdagochtend. Maar dit zou het Paleis slechts zaterdagmiddag en -avond de tijd hebben gegeven om het beeld met een fijne kam door te nemen, als dat inderdaad het geval was.

Mea culpa

Gisterochtend stond het verhaal op de voorpagina van de meeste Britse kranten, evenals in toonaangevende televisiebulletins. Er heerste nog steeds een stilte vanuit Kensington Palace, maar het was duidelijk dat dit een ruzie was die niet mocht voortduren.

Om 10.30 uur verscheen Kate's ongekende mea culpa op de sociale mediaplatforms van Kensington Palace. Er is geen suggestie dat de prinses het niet zelf heeft geschreven en gepost, hoewel het Paleis daar ook niet op zou zijn gebaseerd.

Het is echter de moeite waard om op te merken dat de verklaring slim is geformuleerd om kritiek af te weren. Naast het benadrukken van Kate's status als een enthousiaste, maar zeer 'amateur' fotograaf die schijnbaar alleen met montage bezig is, werd het afgesloten met een boodschap over Moederdag waar alleen de lompe mensen over zouden kibbelen.

Onbeantwoorde vragen

Het Paleis hoopt een grens te trekken onder de kwestie, maar er blijven vragen bestaan. Wat waren de ‘kleine aanpassingen’ die zijn gedaan en kan het Paleis bevestigen welke software er is gebruikt? Werd de foto grondig gecontroleerd voordat deze werd uitgegeven – of was het personeel zich zelfs bewust van de mogelijkheid dat er pogingen waren ondernomen om de foto te wijzigen? En is dit eerder gebeurd met de foto's van de prinses?

Koninklijke insiders zeggen dat het steeds zeldzamer wordt om een ​​afbeelding publiekelijk vrijgegeven te vinden die niet enigszins is gewijzigd of waarop een filter is toegepast. De vraag hier is: hoeveel?

De gevolgen

Hoewel de gebeurtenissen van dit weekend belangrijk zijn, mogen ze niet worden overschat. Dit lijkt geen grootschalige namaak te zijn, maar een klassieke Photoshop-mislukking.

Maar als het publiek en de media vertrouwen willen hebben in het verhaal dat de Walesen publiekelijk over hun leven vertellen, is het van cruciaal belang dat hun beelden waar en authentiek zijn.

De gevolgen van de aflevering hebben geresulteerd in een verdere explosie van belachelijke complottheorieën in een tijd waarin de Kroon het best zonder verder vermoeden zou kunnen doen.

#Crisisgesprekken #een #mea #culpa #verontrustende #onbeantwoorde #vragen #hoe #Kate39s #Moederdagfoto #een #PRnachtmerrie #werd #terwijl #bronnen #volhouden #dat #Princess #slechts #39kleine #aanpassingen39 #heeft #aangebracht.. #dus #waarom #wil #Palace #niet #onthullen #wat #die #waren

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

2,351FansLike
8,555FollowersFollow
12,000FollowersFollow
5,423FollowersFollow
6,364SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles